Pelancong Jepun Ini Terkejut Melihat Iklan 'Burger Benjo'..Puncanya Buat Orang Malaysia TERCENGANG !!!

loading...


Seorang pelancong Jepun ini bersiar-siar sekitar Kuala Lumpur, terjumpa gerai burger, terperanjat bila dia membaca senarai menu burger benjo. Dengan perasaan serba salah ini yang berlaku...eeewww biar betul..

Pelancong Jepun Ini Terkejut Melihat Iklan 'Burger Benjo'..Puncanya Buat Orang Malaysia TERCENGANG !!! - BISKUTMANIS
Pelancong Jepun Ini Terkejut Melihat Iklan ‘Burger Benjo’..Puncanya Buat Orang Malaysia TERCENGANG !!! |Kisah seorang pelancong dari jepun yang menceritakan kembali ketika beliau berada di bandaraya Kuala Lumpur yang agak terkejut melihat menu di sebuah papan iklan gerai burger dan beliau tertarik untuk mencubanya.
1
Beliau menceritakan, di suatu hari ketika berjalan-jalan di pusat bandar Kuala Lumpur, ibu negara Malaysia, dengan perut kosong, beliau menjumpai sebuah gerai burger. Memandangkan beliau terbang melakukan perjalan ke Malaysia khusus untuk pengalaman yang eksotik, jadi beliau memutuskan untuk memakan hamburger walaupun ianya membosankan. Walau bagaimanapun, beliau tertarik pada satu perkataan di papan menu yang membuatkan matanya terpaku.
Perkataan itu ialah “Benjo”. “Benjo” bermaksud “Toilet” di Jepun, jadi beliau bertanyakan kepada tauke gerai mengenai perkataan “Benjo” apa yang beliau lihat di papan iklan itu. Ya, ia sememangnya “Benjo”. Harganya adalah 1.80 ringgit Malaysia (kira-kira AS $ 0.60), kira-kira separuh harga hamburger mereka. Beliau tertanya-tanya jika itu adalah semata-mata harga yang mereka kenakan untuk penggunaan bilik mandi mereka. Ia seolah-olah terlalu mahal, memandangkan kos hamburger mereka. Beliau berdiri untuk beberapa minit memutuskan sama ada beliau perlu bersusah payah mencari jawapan itu.
Akhirnya, beliau mengambil keputusan untuk mencubanya, “Satu Benjo, sila”, kata beliau. Bukan menjawab dengan jangkaan, beliau menceritakan bagaimana telur “Benjo” dibuat di dalam acuan cincin di panggangan, ditambah beberapa kubis dan sos pedas Asia yang dipanggil sambal. Akhirnya, “Benjo” diapit dengan roti biasa. Ia adalah sandwic yang mudah, tetapi cukup lazat. Itu adalah Benjo saya, Jelas beliau.
Di akhir cerita, beliau mengatakan “Anda perlu berhati-hati apabila anda mengembara di Malaysia. Jika anda secara tidak sengaja bertanyakan “Benjo” (dalam bahasa jepun ” tandas”) untuk menggunakan bilik air, seseorang mungkin membuat anda menunggu dan kemudian memberikan anda sandwich telur hangat.- DairiShare
234567
loading...

0 Response to "Pelancong Jepun Ini Terkejut Melihat Iklan 'Burger Benjo'..Puncanya Buat Orang Malaysia TERCENGANG !!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close