Identiti Suspek Dan Fakta Kes Remaja Dikerat 10

loading...

Indentiti suspek kerat remaja lelaki dengan 10 bagian di kg Kesang Laut dan fakta kes disebalik pembunuhan yang patut anda tahu.


popopl
Identiti Suspek Dan Fakta Kes Remaja Dikerat 10|Kejadian penemuan mayat seorang remaja lelaki dikerat sepuluh di bawah titi parit konkrit di Kampung Kesang Laut kini dalam proses mengenal identiti mangsa yang kedua belah kaki ipotong di paras betis,lutut,kepala putus dan ditanam di dalam tanah,keseluruhan tubuh badan mayat si mati dipotong .
Mangsa dipercayai dibunuh tiga hari lalu, dan mayatnya dikerat-kerat sebelum dimasukkan ke dalam lima beg plastik.
Berikut Pakta Kes Remaja Dikerat 10.
Knonologi:
1.pengadu sedang bertugas di DCC IPD Tangkak Johor terima panggilan telefon daripada seorang lelaki Melayu memaklumkan ada terjumpa satu mayat.
2.Siasatan telah dijalankan di tempat kejadian dan didapati tempat kejadian merupakan kawasan perumahan kampung.
3.Terdapat jalan besar terletak kira kira 35 Meter daripada hadapan rumah tempat kejadian.Bahagian kiri dan kanan rumah di tempat kejadian merupakan kawasan tanaman pokok kelapa sawit.
4.Penghuni di dalam rumah di tempat kejadian yang terdiri 1 lelaki Melayu dan 2 perempuan Melayu tidak mengetahui tentang kejadian sebelum dilaporkan.
5.Kejadian hanya disedari oleh salah seorang anak menantu lelaki penghuni rumah yang pulang ke rumah lalu terbau busuk dan dapati bau busuk adalah daripada cebisan mayat yang ditemui yang telah dipotong.
6.Anak menantu lelaki penghuni rumah ialah Badrul Hisham 32 tahun,anggota D9 JSJ IPD Muar Johor Dan juga anak menantu lelaki pemilik rumah di tempat kejadian yang tinggal bersama sama pemilik rumah disebabkan isteri berpantang bersalin.
7.Badrul Hisham telah menemubual adik ipar lelaki yang merupakan ( suspek ).
8.Identiti Suspek
-Muhammad Firdaus bin Hamzah
-umur 19 tahun
-Oku (ketidakupayaan masalah pembelajaran )
9.Hasil temubual ke atas suspek,Suspek ada berkawan dengan seorang janda perempuan Melayu lalu hubungan ini dilarang oleh mangsa.
8.Mangsa telah datang ke rumah suspek kira kira 4-5 hari yang lepas, lalu berlaku pergaduhan di antara suspek dengan mangsa.
9. Mangsa telah dipukul menggunakan senjata tajam dan tumpul, lalu mayat smangsa dikerat dan dimasukkan di dalam plastik hitam kemudian disembunyikan di bawah titi konkrit di hadapan rumah.
10.Semua anggota badan itu dihantar ke Hospital Tangkak dan suspek dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tangkak.
11.Usaha mengesan butiran diri si mati dan bahagian kepala si mati yang masih belum ditemui masih dijalankan.
loading...

0 Response to "Identiti Suspek Dan Fakta Kes Remaja Dikerat 10 "

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close