ADA MACAI TAK SETUJU YANG BINI SOKONG PEBANGKANG..Pemberian BR1M Tahun 2017 Hanya Diberikan Kepada Ahli UMNO Dan BN Sahaja Pembangkang Tidak Layak Terima BR1M!! Sila Hebahkan segera!!

loading...

TERDAPAT beberapa orang perwakilan UMNO mencadangkan dan meminta kepada Perdana Menteri Datuk Sero Mohd Najib Tun Abd Razak agar mengkaji semula memberian BR1M supaya para penykong pembangkang DAP-PKR dan AMANAH tidak dapat menerima.

Pemberian BR1M Tahun 2017 Hanya Diberikan Kepada Ahli UMNO Dan BN Sahaja Pembangkang Tidak Layak Terima BR1M!! Sila Hebahkan segera!!
Pemberian BR1M Tahun 2017 Hanya Diberikan Kepada Ahli UMNO Dan BN Sahaja Pembangkang Tidak Layak Terima BR1M!! Sila Hebahkan segera!!

Kenyataan tersebut dipetik dari Blog Amar Informasi Terkini yang diterbitkan pada 11-11-2016 yang bertajuk “Pemberian BR1M dikaji Semula Supaya Penyokong Pembangkang Tak Dapat”

Apa mereka fikir wang BR1M itu UMNO/BN yang punya boleh juga para penyokong pemnbangkang tidak dibenarkan mengambil BR1M akan tetapi para penykong pembangkang juga terkecuali (dikecualikan) dari membayar GST kepada kerajaan.
Dengan itu Umum sedia maklum Perdana Menteri, Dato’ Seri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak masih memberikan bantuan kepada rakyat berupa wang Bantuan Rakyat 1 Malaysia(BR1M).
Dalam bajet 2017 yang baru-baru ini dibentangkan di Parlimen Perdana Menteri ada menyebut tentang pemberian wang BR1M untuk tahun 2017. Malah, kadar wang BR1M juga dinaikkan dari sebelum ini.
BR1M adalah hak rakyat Malaysi yang layak tidak kira latar belakang politiknya sama ada mereka penyokong kerajaan atau pembangkang mereka wajar mendapat BR1M sebabnya mereka juga tergolong rakyat Negara ini.
Tetapi amat mendukacitakan sebelum ini ada perwakilan UMNO menyatakan bawaha pemberian BR1M perlu dikaji semula sepaya penyokong pembangkang tidak dapat.
Kerana semakin hari, keadaan politik di Malaysia semakin menampakkan belangnya. Kali ini, kenyataan Shafei Abdullah, perwakilan UMNO Wilayah Persekutuan menggesa Putrajaya mengkaji semula pelaksanaan
Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) supaya ia tidak diberikan penyokong pembangkang Pakatan Rakyat (PR) yang turut menerimanya.
Kami memang langsung tidak bersetuju dengan kenyataan ini. Inilah sebenarnya corak pemikiran politik yang perlu dielakkan. Tak perlu kami nak ulang banyak kali. Duit cukai rakyat bukan duit UMNO, PKR ataupun PAS dan DAP!
Hak rakyat, semua rakyat berhak dapat. Tidak kira apa fahaman politik mereka sekalipun. Tapi, bila ada kenyataan-kenyataan begini, kami rasa sangat kecewa. Adakah ini menjadi kebiasaan kepada satu-satu parti pemerintah memikirkan duit hasil dari cukai dan pendapatan negara adalah milik parti pemerintah?
Pemerintah dipilih untuk menguruskan pebelanjaan, pentadbiran dan juga kebajikan rakyat. Itu sebenarnya fungsi sesebuah kerajaan yang dipilih secara demokrasi.
Anda sebagai rakyat Malaysia, bersetujukah dengan pendapat perwakilan UMNO di atas?
Cadangan penulis GST sepatutnya dikenakan kepada penyokong BN sahaja barulah adil dan saksama.

loading...

0 Response to "ADA MACAI TAK SETUJU YANG BINI SOKONG PEBANGKANG..Pemberian BR1M Tahun 2017 Hanya Diberikan Kepada Ahli UMNO Dan BN Sahaja Pembangkang Tidak Layak Terima BR1M!! Sila Hebahkan segera!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close