MENAKJUBKAN!! TERNYATA AIR RENDAMAN RAMUAN INI DAPAT MENYINGKIRKAN RACUN YANG TERKUMPUL DI HATI, INI LANGKAHNYA

loading...

Adakah anda pernah mendengar tentang manfaat air kismis? Sungguh mengagumkan serta penambahan nutrisi yang begitu baik untuk dimakan sehari-hari, terutama untuk meningkatkan kesihatan hati. Hati serta buah pinggang iaitu organ penting yang bersihkan darah, menyingkirkan toksin dan logam berat yang terkumpul dalam tubuh serta akhirnya boleh bikin anda sakit. Namun terkadang beberapa fungsi utama dihambat oleh pola makan yang jelek, makan makanan berlemak terlalu banyak, atau kebiasaan kehidupan seharian yang jelek.
Jadi apa rahsia besar di sebalik air kismis? Air Kismis dapat merangsang sistem biokimia tertentu dalam hati yang menolong detoksifikasi aliran darah anda bekerja lebih efektif. Manfaat air kismis sebahagian besar datang dari buah anggur sendiri, yang anda mungkin sudah tahu tentangnya. Bila anda ikuti rawatan ini sepanjang empat hari berturut-turut, anda bakal lihat kesihatan pencernaan anda bertambah serta anda mempunyai lebih banyak tenaga.
Doktor sering mengesyorkan untuk anda pengambilan kismis di pagi hari untuk menjaga lebih baik kesihatan hati anda, menghilangkan cholesterol jahat, turunkan kadar trigliserida, serta mencegah sembelit atau sakit perut.
Kismis iaitu sumber semula jadi vitamin serta mineral, namun manfaatnya bakal meningkat cepat bila anda pengambilan air rendaman kismis ini. Hal semacam ini kerana kandungan gulanya berkurang.
Sebuah sumber alami antioksidan
Begitu penting untuk diingat kalau kismis iaitu salah satu yang sumber semula jadi paling baik daripada anti-oksidan. Yang memerlukan anda ingat iaitu kalau Ksimis yang disebut anggur kering kaya bioflavonoid yang menolong melindungi anda dari radikal bebas serta menguatkan pertahanan badan dalam melawan penyakit.
Minum air kismis sepanjang empat hari berturut-turut sekurang-kurangnya satu bulan sekali bakal menolong organ hati anda lebih baik dalam menjalankan fungsinya.
Minum air kismis iaitu cara mudah tetapi berkesan untuk membersihkan aliran darah serta merangsang manfaat hati yang baik, serta meningkatkan pencernaan anda. Hal semacam ini mendorong pemisahan asam lambung, menolong anda memproses makanan anda lebih baik serta menyerap nutrisi. Anda bakal mula lihat manfaat ini sekitaran dua hari selepas memulakan minum air kismis ini.
Cara Menyediakan Air Kismis
Bahan:
400 ml air / 2 cawan air
150 grm Kismis
Langkah-langkah:
1. Tentukan kismis dengan Kualiti yang baik, baiknya tentukan Kismis organik.
2. Panaskan air dalam periuk. Masukkan Kismis lalu didihkan selama 20 minit. Matikan api, tutup periuk.
3. Biarlah Kismis terendam semalaman.
4. Pada keesokan harinya, saring dan tuangkan kedalam gelas air Kismis itu.
5. Minum pada pagi hari waktu perut kosong atau 30 minit sebelum sarapan.
6. Lakukan ini sekurang-kurangnya 4 hari berturut-turut sebulan sekali untuk mendapatkan hasil maksimum.
loading...

0 Response to "MENAKJUBKAN!! TERNYATA AIR RENDAMAN RAMUAN INI DAPAT MENYINGKIRKAN RACUN YANG TERKUMPUL DI HATI, INI LANGKAHNYA"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close