PANAS!! SELEPAS PULANG DARI UMRAH AWAL SUDAH TIDAK TAHAN DAN BERLAKU JUJUR DEDAHKAN PERUBAHAN KETARA YG RAMAI SUDAH PERASAN PADA SCHA.. BAWA BERSABAR AWAL.. KALAU JODOH PANJANG TIDAK KEMANA.

loading...
PANAS!! SELEPAS PULANG DARI UMRAH AWAL SUDAH TIDAK TAHAN DAN BERLAKU JUJUR DEDAHKAN PERUBAHAN KETARA YG RAMAI SUDAH PERASAN PADA SCHA.. BAWA BERSABAR AWAL.. KALAU JODOH PANJANG TIDAK KEMANA.Scha al-Yahya Jadi Lebih Sabar, Tak Kuat Melenting Selepas Balik Tunai UmrahSempat mengerjakan ibadah umrah pada bulan Ramadhan lalu, Scha al-Yahya menyatakan bahawa kedatangan beliau ke tanah suci itu sedikit sebanyak merubah dirinya menjadi seorang yang lebih sabar. Malah selepas berada beberapa minggu disana dan merasai sendiri beberapa ujian dan pengalaman membuatkan beliau lebih menghargai budaya Malaysia.

“Bayangkan di sana sangat ramai orang yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan latar belakang, sudah tentu banyak ragamnya. Namun yang membezakan mereka dengan orang Malaysia ialah adab dan kesabaran yang tinggi. Susah kita nak tengok orang dari negara lain beratur seperti itu ketika menunggu giliran kerana mereka selalunya bukan begitu”
Bila disini saya lebih hargai adat dan budaya kita dan menjadi seorang yang penyabar berbanding sebelum ini. Rasa gembira sebab dapat lihat jemaah berebut mengejar dan membuat pahala. Ada yang beri makanan percuma, menderma dan membentang tikar sepanjang jalan serta menyediakan juadah berbuka untuk jemaah lain,” katanya kepada Astro Gempak.
Dalam pada itu, Scha turut meluahkan rasa syukur kerana berpeluang mengajak ibu bapanya menyertai perjalanan beliau sekeluarga ke umrah. Scha juga memaklumkan, ketika disana semua urusan dipermudahkan olehNya walaupun cuaca agak panas namun ibadah dapat dilakukan dengan sempurna, malah Lara juga tidak banyak meragam dan menurut perintah sahaja.
Terdahulu, pasangan selebriti Awal Ashaari dan Scha al-Yahya telah berangkat ke tanah suci Mekah pada 12 Jun lalu bagi mengerjakan ibadah umrah bersama beberapa orang lagi ahli keluarga mereka. Kesempatan itu juga digunakan pasangan suami isteri itu untuk merasai sendiri suasana serta kelebihan menyambut bulan Ramadhan di Mekah.
loading...

0 Response to "PANAS!! SELEPAS PULANG DARI UMRAH AWAL SUDAH TIDAK TAHAN DAN BERLAKU JUJUR DEDAHKAN PERUBAHAN KETARA YG RAMAI SUDAH PERASAN PADA SCHA.. BAWA BERSABAR AWAL.. KALAU JODOH PANJANG TIDAK KEMANA."

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close