MOHON JANGAN ABAIKAN!!!...Tolonglah BERHENTI Dari MEMBELI AIR Ini Kalau Sayangkan Keluarga!! AKIBATNYA MEMANG Sangat MENGERIKAN!

loading...
MOHON JANGAN ABAIKAN!!!...Tolonglah BERHENTI Dari MEMBELI AIR Ini Kalau Sayangkan Keluarga!! AKIBATNYA MEMANG Sangat MENGERIKAN!
Tolonglah BERHENTI dari MEMBELI AIR ini! AKIBATNYA MEMANG Sangat MENGERIKAN!!. Ini Penting. Jika anda sayangkan Keluarga anda. Ambil Perhatian!. Rakyat Malaysia memang Suka minuman ini SEKARANG! PLease STOP NOW!

Penyusutan mendadak berat badannya itu juga menyebabkan tiada lagi keceriaan pada wajah Khairul Helmi yang kini terpaksa menumpang kasih adik perem­puannya di Kampung Tok Panjang, dekat sini sejak dua tahun lalu.
Menurutnya, sejak dua tahun lalu sebaik sahaja disahkan menghidap penyakit itu, selera makannya mula berkurangan dan berat badannya juga menyusut sehingga kurus kering.
Malah keadaannya amat menyedihkan kerana kadang-kala hanya mampu terlantar di rumah akibat penyakitnya itu dan terpaksa dipapah oleh adiknya, Nurul Athirah, 24.
“Dulu badan saya pernah mencecah 100 kg malah saya dikate­gorikan berbadan besar tapi sihat dan mampu bekerja sebagai operator kilang dekat Perai.
“Namun segalanya berubah pada 2012 apabila saya disahkan menghidap diabetes yang kronik menyebabkan berat badan menyusut serta kini hanya mampu terlantar di rumah dan dijaga oleh adik perempuan saya,” katanya ketika ditemui di rumahnya di sini hari ini.
Tambahnya, sejak ibu bapanya berpisah, ibunya, Rosmah Sulaiman, 44, berkahwin lain dan kini menetap bersama bapa tirinya dan hanya sesekali datang menjenguk­nya di rumah.
Jelas Khairul Helmi, biarpun sedih dengan nasib yang menimpanya namun, dia reda dan pasrah atas ketentuan itu.
“Kalau dapat diputar kembali masa, saya mahu kembali sihat macam dulu dan tinggalkan amalan buruk suka minum air berkarbonat yang menjadi punca penyakit ini,” ujarnya.
Sementara itu, rakannya, Mahazan Mohamad, 34, berkata, dia tidak menyangka Khairul Helmi menjadi kurus akibat menghidap penyakit yang kronik kerana menyangka rakannya itu selama ini mengamalkan diet.
“Memang saya terkejut apabila dimaklumkan yang dia menghidap diabetes kronik kerana saya sangka dia hanya berdiet. Apapun saya tetap akan berada di sisinya dan memberi sokongan agar dia kembali sihat.
“Selain itu saya berharap ada pihak yang sudi menghulurkan sumbangan kepada Khairul Helmi untuk membiayai rawatannya,” katanya.
loading...

0 Response to "MOHON JANGAN ABAIKAN!!!...Tolonglah BERHENTI Dari MEMBELI AIR Ini Kalau Sayangkan Keluarga!! AKIBATNYA MEMANG Sangat MENGERIKAN!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close